Karafatma, halk tarafından doğu hamam böceğinin yerine kullanılan isimdir. Kara Fatmalar karanlık bölgeleri sever, ışıktan kaçarlar. Genellikle geceleri ortaya çıkarlar. Karafatmalar, evimizde yaşayabileceği gibi hangar, ahır, kiler, çatı gibi birçok farklı alanda da yuva yapar ve kepek, un, tahıl, ürünleri vb. yiyeceklerle beslenirler. Ortalama uzunlukları 1 mm. ile 5-6 cm. arasındadır. Bazıları ise 2-3 cm’e kadar büyüyebilir. Genellikle siyah renkli ve mattır. Genelde evlerimizde yatak altı, koltukların altı, duvar çatlakları gibi alanlara yerleşirler.
Evimde Karafatma Var, Ne Yapacağım?
Ev, iş yeri, okul, fırın, hastahane vb. uygun yaşam alanı buldukları her yerde yaşayabilen karafatmalarla karşılaştığımızda, mücadelenin en iyi yöntemi profesyonel ilaçlama desteği almaktır. Yumurtlayarak çoğalan karafatmalarla bireysel olarak mücadele etmek zordur. Dışarıdan markasını ve etkisini bilmediğiniz ilaçlar almaksa sizin ve ailenizin sağlığını tehlikeye atabilir. Alanında uzman ekibimiz ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarımızla sizi karafatma sorunundan kurtarıyoruz.
Karafatma İlaçlama Yöntemleri
Karafatma ilaçlamada genellikle ‘Sıvı İlaçlama’ yöntemini kullanırız. Karafatmalarla problemi yaşıyorsanız 7/24 hizmet veren çağrı merkezimizi arayabilir, karafatma ilaçlama, karafatma ilaçlama yöntemleri ve daha fazlası ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Sorununuz çözülene kadar Ediz İlaçlama yanınızda!